Notícies

Notícies del Centre i novetats d'interès hípic

Pedregada

Greu afectació de la pedregada.
25 d'agost 2022

Dos dies abans de les greus pedregades a l'Empordà que han estat informades abastament, el nostre Centre en va patir una de ben forta que va causar força danys. Es va foradar el sostre de fibrociment dels boxs per diversos llocs, es van abonyegar els sostres metàl·lics dels refugis i es fa afectar la il·luminació, entre altres desperfectes.
Cal dir que als cavalls no els va passar res, llevat d'un fort ensurt. Tots es van aixoplugar i varen quedar protegits.

Ens han entrat a robar...
5 de maig 2022

La nit passada, han entrat a robar-nos a l'hípica. No s'han endut pràcticament res, però han causat danys greus perquè han foradat el sostre de la oficina per entrar i s'ha de canviar. El sistema de seguretat ha funcionat, però l'han destrossat per silenciar l'alarma. Hi havia altres maneres d'entrar sense fer danys, però a més de lladres es veu que no donaven més de si.
Sort que estem coberts per l'assegurança!

Forat al sostre
Regió 7

Carta d'una lectora a Regió 7
Juny 2022
 
Cristina Sánchez Palau, membre del Club Hípic 3 Aires, ha escrit una carta publicada al diari Regió 7 sobre la Directora del Centre, com a part del projecte de final de curs de 3r d'ESO de l'Institut Cardener de Sant Joan de Vilatorrada. Llegir-la.
Enllaç web Regió 7.

Inauguració de la nova pista d'entrenament de 20×40m
Abril 2021

Un cop acabada l'obra, ja hem inaugurat la nova pista petita i una pista rodona complementària de Ø 18m.

El terra s'ha preparat amb "Carpet Gallop" –tipus GtechCombo– un material 100 % reciclat de fibres i foam, que presenta molts avantatges: és agradable i saludable pels cavalls, no fa pols i drena molt bé l'aigua. Per això és apta per totes les meteorologies, i es pot utilitzar sense problemes després de pluges fortes.

Pista nova

Construcció d'una nova pista d'entrenament de doma.
Febrer 2021

Un cop obtinguts el permís municipal, hem endegat la construcció d'una nova pista de 40 × 20 m, que potenciarà l'activitat del Centre permetent entrenaments i classes simultanis.

Construcció nova pista entrenament

S'ha hagut d'efectuar un petit moviment de terres per aplanar la pista i adaptar-les al reglament de doma. També hem preparat un espai per una pista rodona de donar corda, de Ø 18 m, que podrà tenir usos mixtos.

Aviat podrem celebrar la inauguració, si «el virus» ens ho permet.

Anul·lació dels casals d'Anglès i equitació 
Maig-2020

Els Casals que estaven organitzats per British Summer en el nostre centre, han estat anul·lats per les dificultats en el transport des del campament fins a l'hípica degut a les mesures d'higiene i distanciament imposades per causa de la COVID-19.

Esperem poder-los fer amb tota normalitat l'estiu vinent.

Subvenció de la Federació Catalana d'Hípica per la COVID-19
Abril 2020
La Junta Directiva de la FCH, a proposta del seu president senyor Emilio Zegrí Boada, ha acordat, donada la dura situació econòmica que estan patint la majoria dels nostres clubs hípics a conseqüència de l’aturada de l’activitat hípica per la Covid-19, ajudar econòmicament als clubs federats, amb els recursos propis de la Federació, a fons perdut.
És una encomiable decisió que honora molt la nostra Federació, i que fa sentir-nos-en orgullosos. Volem manifestar el nostre agraïment.

Logo Federació Catalana d'Hípica

Per a nosaltres, que com totes les hípiques hem hagut de continuar fent front a les despeses de manteniment, alimentació i subministraments, amb una forta reducció dels ingressos, ha estat una ajuda fonamental que ens permetrà passar aquest temps i poder endegar de nou l'activitat quan sigui possible. No hem d'amagar que continuem tenint problemes econòmics generats per la pandèmia, però ens en sortirem amb l'esforç i amb l'escalf dels nostres amics.

Logo de British Summer

Campaments de British Summer al Centre Hípic 3 Aires
Abril 2020
ANUL·LAT PER CAUSA DE  LA PANDÈMIA DE COVID-19
Hem tancat un acord amb British Summer per aquesta prestigiosa organització de Campaments en anglès i esportius, realitzi l'activitat d'Hípica en el nostre Centre. Seran tres campaments d'una setmana cadascun, que començaran els diumenges 28 de juny, 5 i 7 de juliol, per a nois i noies de 7 a 11 i de 12 a 15 anys. 

L'acampada i l'activitat docent d'anglès i altres activitats tindran lloc a les instal·lacions de British Summer a Viladoms de Baix (Castellbell i el Vilar) i l'activitat d'hípica al nostre Centre.

Trobareu més informació a la pàgina web d'aquest campament específic.

La poni Moreneta

Dos nous ponis arribats durant el confinament per la COVID-10
Març 2020
Abans del confinament havíem decidit l'adquisició de dos nous ponis que han arribat durant aquest període. Certament si haguéssim pogut preveure la gravetat de la situació i les seves conseqüències econòmiques, segurament haguéssim ajornat aquesta decisió, però ens alegrem que siguin aquí.
Son d'una mida mitjana que poden ser muntats per infants grans. Una és una euga molt fosca que li hem posat el nom de Moreneta perquè ho és, i per la referència a les muntanyes de Montserrat que dominen l'hípica.

L'altre és un cavallet que li hem posat de nom Kòbit. Com veieu és una referència a la maleïdamalaltia que patim a tot el món, però hem transformat la grafia del nom canviant-li les consonants, perquè és un cavall molt bo i no un virus dolent. Els noms els hem decidit amb la col·laboració de les genetes i genets de l'hípica.
És pinto, amb grans taques castanyes sobre blanc.
Esperem que aviat puguem tornar a l'activitat i en pugueu gaudir. Ja veureu que són uns "grans" ponis.

El poni Kòbit
Moreneta

Moreneta

Kòbit

Kòbit

Acolliment temporal d'un cavall en molt males condicions.
Setembre 2018
Una nit els vigilants de Sant Salvador de Guardiola i els Mossos d'Esquadra van localitzar un genet que circulava per la carretera amb un cavall en pèssimes condicions, i van sol·licitar al Centre Hípic 3 Aires si es podia fer càrrec de l'animal mentre els Guàrdies Forestals no se'n poguessin ocupar. Evidentment el cavall va ser acollit i se li va subministrar aliment i aigua. Com el cavall estava degudament identificat amb el xip, es va poder localitzar el propietari que va assegurar que havia venut l'animal feia uns nou mesos, i va mostrar fotografies en que es veia ben esplendorós.

Cavall famèlic

Al dia següent els Agents Rurals van venir a recollir l'animal per poder iniciar les investigacions per si es tractava d'un cas de maltractament animal.
Lamentem profundament que es pugui arribar a aquest extrem, i esperem que el cavall es pugui recuperar. I també que s'esclareixi perquè ha passat i, en el seu cas, qui és el responsable.
A Instagram trobareu més fotografies del mal estat que presentava el pobre animal.

Image taula calories

Nova pàgina al web sobre els valors esportius de l'equitació
Juny 2018
Hem creat una nova pàgina on expliquem les avantatges físiques de l'equitació com esport i hi aportem dades com el consum de calories per a cada una de les activitats relacionades. També expliquem abastament les avantatges psicològiques. Tot des d'una perspectiva científica i seriosa.

Preparant els Casals d'Estiu
Maig 2018
 Durant les quatre setmanes de juliol farem Casals d'estiu pels matins. Hem preparat una pàgina amb tota la informació que necessiteu, però no dubteu en visitar-nos, trucar-nos o escriure'ns un missatge per ampliar la informació. També hem editat un flyer de publicitat.  

Casals d'Estiu

Nou Vocabulari olímpic dels esports eqüestres.
Desembre 2017
Hem preparat aquest vocabulari amb sinònims i locucions  emprades en els diferents disciplines hípiques olímpiques. Així es pot entendre el significat del que diuen en els concursos oficials. Té un buscador fàcil d'usar, on podeu entrar una paraula en qualsevol idioma. Està extret del Centre de Terminologia de la Generalitat de Catalunya, TERMCAT, adaptat al web per nosaltres.

Nou vocabulari hípic olímpic
Pista il·luminada

Estrena de la il·luminació de la pista.
Desembre 2017
No són els llums de Nadal, però hem encès per primera vegada les lluminàries de les pistes i ja podeu muntar de fosc. Tot muntant i amb un bon anorac, no us adonareu del fred.
La il·luminació, de molt baix consum, està feta amb vuit parelles de focus LED de 30 W de llum càlida i 70° d'obertura de focus, que es poden encendre individualment. Així, amb només 480 W tenim una pista perfectament il·luminada.

Nova ortofotografia aèria.
Novembre 2017
Aquest mateix novembre, l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha publicat les noves ortofotos corresponents al 2017. Es pot observat l'hípica en el seu estat actual, amb la primera fase operativa finalitzada. L'hem publicada a la pàgina «El Centre»

Ortofoto Centre Hípic 3 Aires
Logo Instagram

Instagram integrat al web.
Novembre 2017
Hem creat un compte a Instagram que, igual que el de Facebook, també es pot veure directament des del web a la pàgina d'imatges. Us convidem a sumar likes a les fotos que us agradin més.

Nova pàgina de curiositats sobre els cavalls i l'equitació.
Novembre 2017
Temes històrics, biològics, vocabulari, etc. que poden ser un complement formatiu interessant. Escoltarem els vostres suggeriments per anar introduint temes. S'hi accedeix des del menú superior la fletxa de la dreta del tot.

Golop
Logo facebook

Facebook integrat al web
Octubre 2017
Hem inaugurat un nou mòdul al web on es recullen automàticament les darreres aportacions al nostre Facebook. El podeu trobar més avall en aquesta mateixa pàgina. Més endavant afegirem altres xarxes.
www.facebook.com/3Aires/

Nous flyers de publicitat
Octubre 2017
Ens han arribat els flyers que repartirem per iniciar la publicitat a llocs on pugui interessar. Explica molt breument els serveis que prestem, on som, i convida a visitar el web, en el que es troba el val per a un bateig hípic gratuït, de promoció durant uns mesos.

Flyer CH 3 Aires
Unitat Escolarització Compartida la Clau

Conveni de col·laboració. 
Octubre 2017
Hem signat un conveni de col·laboració amb la Unitat d'Escolarització Compartida (UEC) la Clau, de Manresa, per a la realització de pràctiques dels seus alumnes, que podran adquirir coneixements sobre el manteniment d'instal·lacions, jardineria i, més endavant, cura del cavall. Aquesta UEC està gestionada per la cooperativa d'iniciativa social GEDI, que treballa conjuntament amb el Departament de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Manresa.

Web-screen-shot

Inaugurem el nou web
Setembre 2017
Per fi hem completat el nou web, que inclou tota la informació sobre el Centre, i més. És clar, de disseny agradable i es veu perfectament en ordinador i en telèfons mòbils. Hi anirem introduint elements: més fotos i xarxes socials.

Ha arribat el Jolly Jumper.
Setembre 2017
Un poni D, de 3 anys, i capa clapada alatzana. Simpàtic i molt tranquil, serà un bon saltador. El nom ve del cavall de Lucky Luke del còmic del dibuixant Morris. 

Jolly Jumper
Apple

Un nou cavall a l'hípica.
Agost 2017
Tenim un nou cavall, l'Appel. És jove, però molt tranquil i adequat per classes d'iniciació i nivell avançat. És de capa torda, però encara la té negra i tot just li comença a sortir el pelatge blanc. El nom li hem posat perquè li agraden les pomes.

On som

Carretera del Bruc a Manresa,
   BP-1101, km 12,6 (Google Maps)
08253 St Salvador de Guardiola
A 10 minuts al sud de Manresa

Contacte

Correu: info@3aires.cat
Telèfon: 655 445 640
WhatsApp  —  SMS (i us trucarem)